06700ed9

Вести

Линиите iPad, iPad Pro, iPad Air и iPad mini на Apple се добри таблети во сегашниот пазар.Ако сакате нешто ново и моќно, без грижа за буџетот, можеби ќе ги почекате моделите на iPad Pro од 2022 година.Тие ќе понудат врвни перформанси.Се известува дека Apple работи на нов iPad Pro од 2022 година и гласините навестуваат некои интересни надградби.

5wpg8hST3Hny34vvwocHmV-970-80.jpg_看图王.веб

Гласини за iPad Pro

Слушнавме за потенцијални промени во дизајнот, нови можности за безжично полнење и неколку други значајни промени кои доаѓаат во линијата iPad Pro од високата класа.

1. Безжично полнење

Новиот iPad Pro ќе има безжично полнење и обратно безжично полнење.За сегашните модели, iPad-ите на Apple се полнат преку USB-C или Lightning.Ако Apple донесе безжично полнење на линијата iPad, тоа би го доближило до iPhone.Сите понови модели на iPhone може да се полнат безжично.

Другата важна промена би можела да биде обратното безжично полнење.Ова ќе му овозможи на уредот iPad Pro да полни други уреди како што се iPhone и AirPods со поставување на задниот дел од iPad.

2. Промена на дизајнот

iPad Pro ќе биде со стаклен заден дел кој може да поддржува безжично полнење.

Apple тестира стакло назад на моделите iPad Pro од 2022 година, кое наместо типичното алуминиумско куќиште.Стаклениот заден дел ќе им овозможи на моделите на iPad Pro да обезбедат можности за безжично полнење и можеби ќе можат безжично да полнат AirPods.

3. подобрени перформанси

Новите iPad професионалци речиси сигурно ќе имаат нов процесор внатре што значи дека перформансите на линијата iPad Pro ќе направат уште поголем чекор напред во иднина.

Сосема нов процесор треба да му помогне на iPad Pro да има подобри перформанси во клучните области како што се траењето на батеријата, вкупната брзина/мултитаскинг, игри и други.

4. нов Apple Pencil

Нов Apple Pencil секогаш е покрај новиот iPad Pro.Третата генерација на Apple pencil ќе излезе оваа година.

Повеќе детали треба да се чекаат во 2022 година.

Што се однесува до поголемата големина на екранот, гласините велат дека тие се малку веројатни за 2022 година, бидејќи компанијата моментално е фокусирана на редизајниран iPad Pro во сегашните големини за 2022 година.

iPad Pro е најскапиот iPad на Apple, далеку поскап од буџетскиот iPad и iPad mini.

Така, можете да најдете некои зделки, но дури и со намалување на цената, сепак трошите еден тон готовина.


Време на објавување: Јан-05-2022 година