06700ed9

Вести

Новите буџетски понуди на Lenovo таблети – Tab M7 и M8 (3-та генерација)

Еве неколку дискусии за Lenovo M8 и M7 3rd Gen.

Леново таб M8 3-ти ген

csm_Lenovo_Tab_M8_Front_View_717fa494e9

Lenovo Tab M8 има 8-инчен LCD панел со резолуција од 1.200 x 800 пиксели и максимална осветленост од 350 nits.MediaTek Helio P22 SoC го напојува таблетот, заедно со до 4 GB LPDDR4x RAM и 64 GB внатрешна меморија, која може дополнително да се прошири преку micro SD картичка.

Се испорачува со USB Type-C порта, што е значително подобрување во однос на неговиот претходник.Напојувањето доаѓа од малку пристојна батерија од 5100 mAh која е поддржана од полнач од 10W.

Камерите на одборот вклучуваат заден стрелец од 5 MP и предна камера од 2 MP.Опциите за поврзување вклучуваат опционален LTE, WiFi со двоен опсег, Bluetooth 5.0, GNSS, GPS, заедно со 3,5 милиметарски приклучок за слушалки и USB Type-C порта.Пакетот со сензори вклучува акцелерометар, сензор за амбиентална светлина, вибратор и сензор за близина.

Интересно е што таблетот поддржува и FM радио.И на крај, Lenovo Tab M8 работи со Android 11.

Таблетот ќе се појави на полиците на одредени пазари подоцна оваа година.

csm_Lenovo_Tab_M8_3rd_Gen_Still_Life_optional_Smart_Charging_Station_SKU_ca7681ce98

Леново таб M7 3-ти ген

csm_Lenovo_Tab_M7_Packaged_Shot_4231e06f9b

Lenovo Tab M7 штотуку доби освежување од третата генерација заедно со подобро специфицираниот Lenovo Tab M8.Надградбите овој пат се многу помалку очигледни и вклучуваат малку помоќен SoC и маргинално поголема батерија.И покрај тоа, сепак е идеална понуда за оние со ограничен буџет.

Lenovo Tab M7 е уникатен по тоа што доаѓа со 7-инчен дисплеј, нешто од што производителите речиси се откажаа од тоа што смартфоните сега се приближуваат до тој фактор на големина.Како и да е, Tab M7 доаѓа со 7-инчен IPS LCD панел кој е осветлен со 1024 x 600 пиксели.

Екранот вклучува 350 нити осветленост, 5-точки мултитач и 16,7 милиони бои.И на крај, дисплејот може да се пофали и со TÜV Rheinland Eye Care сертификат за ниска емисија на сина светлина.Друга позитива кај таблетот е тоа што доаѓа со метално тело што го прави издржлив и цврст.Таблетот нуди Google Kids Space и Google Entertainment Space.

csm_Lenovo_Tab_M7_3rd_Gen_Amazon_Music_61de4d757f

Lenovo ги конфигурираше само Wi-Fi и LTE варијантите на Tab M7 со различни SoC-и.За процесорот, тоа е MediaTek MT8166 SoC што ја напојува верзијата на таблетот само за Wi-Fi, додека моделот LTE има чипсет MediaTek MT8766 во неговото јадро.Освен тоа, двете верзии на таблетот нудат 2 GB LPDDR4 RAM и 32 GB eMCP складирање.Вториот повторно може дополнително да се прошири до 1 TB преку microSD картички.Напојувањето доаѓа од прилично ниска батерија од 3.750 mAh поддржана од брз полнач од 10 W.

За камери, има две камери од 2 MP, по една на предната и задната страна.Опциите за поврзување со таблетот вклучуваат Wi-Fi со двоен опсег, Bluetooth 5.0 и GNSS, заедно со 3,5 милиметарски приклучок за слушалки и приклучок за микро-USB.Вградените сензори вклучуваат акцелерометар, сензор за амбиентална светлина и вибратор, додека има и моно-звучник со овозможен Dolby Audio, како и за забава.

Двата таблети се чини дека се соодветно спецификувани за да ја совладаат конкуренцијата доволно добро.


Време на објавување: Сеп-03-2021 година