06700ed9

Вести

Најдобрите е-читачи погодни за патување не бараат од вас да привлекувате преголема тежина на хартиени книги.Ако сакате да купите наменски уред E Ink за да го носите на вашите патувања, имаме совршен преглед токму овде.Ова се најдобрите преносни екрани за е-хартија и е-читачи што можете да ги добиете во моментов.

1. Боја на Poketbook

81b83Op7QlL._AC_SL1500_

Повеќето е-читачи и екрани за е-хартија можеа да прикажуваат само нијанси на црно-бело.Сепак, во денешно време, има многу таблети со мастило во боја E достапни во различни големини.Симпатичната и шарена боја на Pocketbook е еден од таквите уреди.

Можете да го спакувате малиот 6-инчен електронски читач E Ink Kaleido во вашиот багаж или во вашата чанта.Ќе уживате во вашето повлекување со Pocketbook Color неизмерно бидејќи може да прикажува манги и графички романи во 4k бои.Корисниците дури можат да ги приспособат поставките за боја за секоја книга, а има и предно светло за ноќно читање.Иако внатрешно добивате само 16 GB, Pocketbook има слот за SD картичка за проширување на просторот.

Електронскиот читач на Pocketbook работи со Linux и можете да инсталирате неколку апликации како што се Dropbox, шаховска игра или дури и апликација за цртање.Има Bluetooth и WiFi, покрај аудио книги и репродукција на музика преку Bluetooth слушалки.Бојата на Pocketbook може да ја купите за 199,99 долари.

板 6

2. Ракутен Кобо Ниа

KoboNia_Lying_MK

Kobo Nia е компактен и лесен, со 6-инчен E INK Carta HD дисплеј.Малите е-читачи со големина од околу 6 инчи се совршени пријатели за патување бидејќи се со иста големина како модерните телефони.Тоа го прави навистина лесно да ги ставите во џебови или ранци.

Kobo Nia може да трае со недели, има предно светло и можете да ја прилагодите температурата на бојата.Исто така, добивате поддршка за широк спектар на е-книги, како и интернет конекција.Меморијата од 8 GB може да собере илјадници наслови, така што нема да имате ограничена библиотека.Како основна таблета за читање што можете да ја понесете на одмор, Kobo Nia е одличен придружник.

Ако не ви треба хидроизолација и функција на звучникот, Rakuten Kobo Nia чини само 149,99 долари, што го прави една од најевтините опции.

 

3. Onyx Boox Poke 3

Onyx-Boox-Poke-3-стил на живот

Ако сте спремни да платите малку повеќе, Onyx Boox Poke 3 е вистинскиот пренослив уред со е-мастило.Исто како и Kobo Nia, и овој е посветен е-читач.Го добивате истиот 6-инчен E-Ink Carta HD екран на допир, предно светло и можност за прилагодување на бојата како Nia.

Потоа, добивате и екстра дарежлив простор за складирање од 32 GB.Има и Bluetooth за да може да поврзете Bluetooth слушалки или слушалки и да ги слушате вашите омилени аудио книги.Poke 3 работи со Android 10 и добивате целосен пристап до продавницата на Google Play.

Исто така, ќе откриете дека Poke 3 изгледа многу постилски од другите опции на нашата листа.Што се однесува до цената, Onyx Boox Poke 3 со големина на патување ќе ве чини 189,99 долари, но со вклучена бесплатна футрола.

4.Xiami Inkpalm 5 mini

ink1.png_看图王.web

Xiaomi е популарен по своите достапни телефони на повеќето места, но продава и многу други работи, како што се таблетите со E Ink Xiaomi Ereader.И покрај 6-инчниот дисплеј, тука е новиот е-читач на Xiaomi InkPalm 5 Mini кој е во сопствена големина.Овој уред има 5-инчен дисплеј со E Ink што го прави уште помал од повеќето паметни телефони на денешницата.Работи со Android 8.1 и има 32 GB внатрешна меморија.

Во споредба со другите е-читачи, InkPalm 5 Mini има не само едно копче за вклучување, туку и копчиња за јачина на звук за контроли за звук, кои исто така можете да ги користите за вртење страници.Бидејќи мини е-читачот на Xiaomi е обликуван исто како телефон и тежи само 115 грама, тој е најпреносливиот екран со E Ink за вашето патување.Xiaomi InkPalm 5 Mini чини 179,99 долари.


Време на објавување: 29-ти септември 2021 година