06700ed9

Вести

51QCk82iGcL._AC_SL1000_.jpg_看图王.web

Сите нови Amazon Kindle Paperwhite ќе бидат објавени на 4 ноември 2021 година. E-Reader ќе доаѓа во две варијанти, Kindle Paperwhite 5 и Paperwhite 5 Signature Edition.Kindle Paperwhite 5 ќе има 8GB простор, а Kindle Paperwhite Signature Edition ќе има 32GB простор.

Овој нов Kindle Paperwhite 5 има огромен екран од 6,8 инчи со 300 PPI, прилагодливо топло светло, траење на батеријата до 10 недели и 20% побрзо вртење на страници.Еден од највозбудливите аспекти е вклучувањето на USB-C и Qi безжично полнење.Ова е прв пат, по долго време, Kindle конечно да се чувствува модерно.

Moonshine-wifi._CB455205421_

Екранот ќе биде на исто ниво со рамката.Тие ќе имаат 17 бели и килибарни LED светла, така што ќе можете да го користите типичниот екран со предно осветлување, а исто така го има истиот систем за температура на бојата што го користи Kindle Oasis 3.Овој систем за осветлување е огромна надградба, Paperwhite 4 имаше само 5 LED светла.Signature Edition ќе има автоматско прилагодување на светлосни сензори, така што тие автоматски ќе ја менуваат осветленоста на екранот, врз основа на осветлувањето на околината.

Ќе има и можност за безжично полнење, а Amazon ќе продава нов комплет.Ќе можете да се поврзете на WIFI за да купите аудио книги и е-книги во книжарницата на Амазон.На страницата со список на производи не се споменува мобилна верзија за дополнителна такса.

Ќе добиете околу 10 недели траење на батеријата, врз основа на половина час читање дневно со исклучено безжично поврзување и подесување на светлото на 13. Траењето на батеријата може да варира во зависност од употребата.Звучниот пренос на аудио книги преку Bluetooth ќе го намали траењето на батеријата.Целосно се полни за приближно 5 часа од компјутер преку USB-кабел;целосно се полни за помалку од 2,5 часа со USB адаптер за напојување од 9W;целосно се полни за помалку од 3,5 часа со која било компатибилна 10W Qi подлога за безжично полнење.

Прочитајте го на плажа, камп или лежење околу базенот.Ако сте како мене, често уживате во чај или кафе на сè и за среќа е водоотпорен (IPX8), тестиран да издржи потопување во 2 метри свежа вода 60 минути.

6306574cv14d

Димензиите се 174 x 125 x 8,1 mm и тежи 208 g.

Kindle Paperwhite保护套


Време на објавување: 22 септември 2021 година